Pages

Friday, February 6, 2009

Kek Malam Berinai - Dhila




Chocolate Cake with Steam Buttercream frosting (7inch)

1-2 bulan lepas, Dhila dari Kota Damansara dah booked kek malam berinai dan kek 3 tingkat untuk kawannya di Putrajaya yang melangsungkan perkahwinan 30 Jan 09 yg lalu. Kira Dhila sponsor kek kahwin ni, bertuahnya pengantin :).

Untuk malam berinai, Dhila tempah kek coklat dengan frosting steam buttercream dgn tema kuning. Untuk hiasan atas kek, saya menggunakan bunga fondant readymade. Manakala dikeliling kek, bunga ros mini tu saya buat sendiri menggunakan sugarpaste. Untuk frosting kek pula, Dhila request steam buttercream, so permukaan kek tu nampak licin seperti fondant. Sebab kalau nak sapu buttercream biasa ni memang saya fail sket, x brapa licin. So, method steam buttercream ni memang bersesuaian lah bagi orang yg tak mahir melicinkan cream.

Gambar kek 3 tingkat akan diupload next week...insyaAllah

0 comments:

Post a Comment