Pages

Friday, November 9, 2007

Red Fondant

Kek fondant ni tempahan dari kak erni, untuk hantaran adik dia. This time kek coklat ni buat sendiri. Untuk tempahan ni, try buat style handkerchief, tengok contoh masa blajar haritu.

[b]For any order and info :
Call/ SMS : 017-355 7734
EMail : lovelycakes1@yahoo.com [/b]

Wednesday, September 5, 2007

My Sister's Wedding







Kek fondant 3 tingkat ni dibuat untuk my sis yang berkahwin pd 31 Ogos yang lepas. Baru je lepas pergi blaja kelas fondant 2 minggu yang lepas, then dengan gamblenya terus hasilkan kek fondant 3 tingkat + kek hantaran :-O

Memang kelam-kabut, maklumla 1st time buat, nasib baik ada bantuan dari my auntie.
Dalam fondant tu kek coklat, my neighbour yang buat. time tu x blaja lagi nak buat kek, terus je blaja buat fondant dulu LOL . So, tempah kek dan just siapkan hiasan fondant.

Kek untuk hantaran tu sepatutnya ada 4, tapi disebabkan ada sikit masalah teknikal, dapat buat 3 je.



Jahitan manik kat baju ni dibuat utk majlis nikah my sis. macam nak pengsan rasanya sbb ngadap menda liplap ni. Buat sikit-sikit, tu yg makan sampai 2 3 bulan baru siap..huhu :P

Saturday, August 25, 2007

My 1st Fondant





Ini adalah 1st kek yang dihasilkan masa blaja kat kelas fondant. Time ni xde idea sangat, just make a simple one.