Pages

Tuesday, July 20, 2010

Arissa Turn 2

Cake with Barney & Friends Theme Decorations (2d Fondant)
Blackforest Cake (Size 8 inch)

My fren, Lala order barney cake utk birthday Arissa yang ke-2 tahun. Lala request cake barney n friends menggunakan 2d fondant.

Majlis harijadi Arissa diadakan di Bidor, terkejut bila dapat call dari Lala mengatakan kek mengalami eksiden dalam perjalanan dr kl-bidor...macam nak pengsan dgr berita. Berdebar rasa hati time tu, kalau dekat dah lama terbang ke sana untuk repair apa yang patut. Lastly, kek direpair oleh kedai kek di Bidor. Walaupon rupa kek dah xsama mcm masa siap, tapi selamat dipotong masa majlis Arissa. Thanks pd kedai kek yang tulun adjust tu.. n sorry to Lala n family. Next time ada diskaun ya ;)

Lesson for me : jangan letak jelly kalau atas tu fondant, mau x meluncur barney tu ke bawah...huhu

Lala ada menjual pelbagai barangan kanak2 especially gown untuk girls yang cantik2. Dah nak raya ni, bolehla shopping dan cuci mata ya di http://sicomelote.blogspot.com



Kimi & Aty


Anniversary Cupcakes, Buttercream Frosting + Chocolate Buttercream Frosting
Solocup Size L (16pcs)

Repeat order dari Izaty, kali ni untuk hari ulangtahun perkahwinannya yang ke-3. Rasanya baru je aritu zaty order untuk anniversary ke-2.

Thanks to zaty n husband, xlama lagi bakal menimang cahayamata, harap semuanya selamat ya.

Birthday Cupcakes

Pandan Cupcakes with Buttercream Frosting
25pcs (Papercup Size M)

Order dari my cousin, Kak Imah untuk birthday opismatenya.

Thanks!

Cupcakes for Gathering - Mukri


Chocolate Cupcakes with Oreo Frosting + Biscuits
50 pcs (Papercup Size M)

Gambar lama yang baru sempat upload. Order dari Mukri untuk di bawa ke majlis gathering di Pahang. Biasanya frosting oreo menggunakan fresh cream. Tapi disebabkan perjalanan jauh ke pahang, takut fresh cream akan cair dalam perjalanan...dan setelah discuss dgn mukri, saya tukarkan ke buttercream frosting tapi still letakkan oreo.

Thanks ya