Pages

Saturday, May 30, 2009

Yellow Theme Hantaran Cake - Kak Ila




Hantaran Cake (Orange Flavor) - Size 8 inch

Sejak akhir2 ni, mmg xde idea nak tulis apa, tu yg banyak entry just letak gambar je. Cuma hari ni, baru la ilham tu kluar sket. Okla back to topic, hantaran cake ni order by my regular customer- Kak Ila. Every time order kek hantaran, mesti kak ila order with yellow theme. Memang suka btul die dengan warna kuning ni.

Macam biasa, kak ila akan beri budget dan terpulang pada saya untuk buat deco cake tu. So, untuk kek ni, saya dapat idea untuk cube buat pattern filigree di tepi kek menggunakan royal icing. Dan saya combine bunga readymade + homemade. Kalau prasan ada bunga calla lily di selit antara roses tu. Haa...bunga calla lily dan sedikit hiasan keliling tu saya buat sendiri. Harap xnampak beza sgt dengan readymade roses tu.

Tq ye kak ila :)

0 comments:

Post a Comment