Pages

Wednesday, August 19, 2009

Strawberry Cheesecake - Kak Zura



Strawberry Cheesecake with Fresh Strawberries (Love Shape - Size 8 )

My fren merangkap opismet lama, Kak Zura order Strawberry Cheesecake sempena anniversary perkahwinannya yang ke-2. Strawberry Cheesecake ni dihiasi dengan fresh strawberries dan strawberry filling di tengah2nya. Keliling cake saya hiaskan dengan coklat putih cair. Masa ni dah terlambat, so hanya sempat ambil gambar kek masa dalam box, x sempat nak posing macam biasa.

To Kak Zura & Mirul, Happy 2nd Anniversary to both of you...moga perkahwinan kalian kekal hingga akhir hayat..AMIN...

Monday, August 17, 2009

Hantaran Cupcakes - Ishah


Fondant Hantaran Cupcakes with roses (Paper Cup Size L - 9 pcs)

Dear all,

Maaf sbb lama x update blog..Lately a lot things happen to my family... 2-3 minggu lepas saya terpaksa berulang-alik (kl-batu pahat), makabah kurang sihat-masuk hospital & my sis di kl pon masuk hospital - got new baby named Lutfi Rahman.
Alhamdulillah, sekarang keadaan mereka da bertambah ok... Pada email yang saya lambat reply dan order yang terpaksa di tolak sebelum ni, maaf banyak2 yer..sebab keadaan x mengizinkan waktu tu.. InsyaAllah, saya akan cuba balas secepat mungkin dan settlekan hutang2 lama untuk upload gambar2 yang masih dalam simpanan...

Orait, back to topic, order ni dari Ishah from Sentul..jauh ishah datang ke sini. Dia mahukan roses with maroon color. Cupcakes ni untuk cousinnya (kalau x silap untuk majlis bertunang)... Terima kasih banyak2 ye ishah. :)

Wedding Cake - Nurul



2 Tiers Wedding Cakes (10' -bottom & 6' -top)
Nurul dari Seri Kembangan order Wedding Cake untuk majlis perkahwinan adiknya. Nurul berikan sample gambar untuk design kek ni(sumber internet). Minta izin yer kalau tuan punya gambar singgah sini.
Time borak2 dengan Nurul masa pickup kek, rupa2nya dia & her sis buat bisnes coklat juga, blajar dari sifu yang sama- Puan Rahimah dari Homechoc. Kalau nak tempah coklat homemade, bolehla singgah ke blog nurul di Koko&Fren.
Thanks ya.. :)


Simple Chocolate Cupcakes


Simple Chocolate Cupcakes - 25 pcs ( Silver Cup Size 8 )
Repeat order dari Kak Fiza (opismet lama) untuk makan2 kat rumah je. Thanks kak :)

Bluberry Cheesecake for Yati

Blueberry Cheesecake order by Yati from Cheras. Thanks :)