Pages

Wednesday, August 4, 2010

Wedding Cake & Cupcakes


2 Tiers Fondant Wedding Cake with Readymade Gumpaste Flower
50pcs Cupcakes (Solocup Size L)

Tahniah pada my auntie, Cik Rose (Roslina) & pasangannya yang selamat bernikah pada bulan 6 yang lalu...(lama giler baru dpt upload ni..huhu). Majlis ni diadakan di rumah mak di Batu Pahat, Johor.

Majlis start pukul 12tghr, tapi baru bertolak dari kl dalam pukul 9pagi, hantar kek lain ke muar dan baru sampai. Alhamdulillah sempatla sampai untuk setup kek sebelum pengantin lelaki sampai.

Tiers tu ditempah dari Ellie, tq yer!. Hiasan ringkas untuk tiers tu dihias oleh my sis, Kak zila n cik rose sendiri...dan keseluruhan hiasan meja makan/bilik tidur/ tempat bersanding/ gubahan bunga semua dibuat oleh mak saya sendiri dgn pertolongan org2 kat rumah tu...

Thanks pada my sis, kak nana & cousin, kak yati sebab membantu dalam proses buat kek (masa ni 2 hari x tidur sebab menyiapkan hampir 10kek, sbb byk order yg last min tukar tarikh). Hampir pengsan dibuatnya, tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar :)



Chocolates


1 box of Chocolates (compound)

Coklat ni dibuat untuk hantaran makcik kat bp nanti. Tapi yg ni my auntie buat, sebab xsempat time tu duk siapkan byk tempahan. Saya just beri direction n pantau dia buat. Pasni cik bolehla bisnes buat coklat pula :D

Thanks to Kak Amani sbb tulun belikan kotak coklat tu.

Intan & Hazwan



Wedding Hantaran Cupcakes (16pcs, Solocup Size L)

Order dari Rohana Ariff untuk majlis abang saudaranya (kalau x silap). Ana request cupcakes ada couple merpati, walaupon yg jadi xnampak mcm merpati sgt..hehe. terlupa nak buat kaki burung time tu. Bila cek gambar balik, barula prasan ada yang pelik sket.

Anyway senang berurusan dgn Ana. Thanks yer!

2 Tiers Wedding Cake - Yatie


2 Tiers Wedding Cake with Readymade Gumpaste Flower
Chocolate Cake (9inch, bottom) + Pandan Sponge Cake (7inch, top)

Repeat order dari Yatie, untuk majlis perkahwinan abangnya di Muar. Thanks yati!

Moga perkahwinan Faiz & pasangan berkekalan hingga akhir hayat...

Amani & Miley Cyrus


Cake with Edible Image (Amani & Miley Cyrus)
Chocolate Cake (8inch) with Buttercream Frosting

Kak Nad order cake with edible image untuk Amani, peminat Miley Cyrus @ Hannah Montana ni :). Moga Amani menjadi anak yang solehah...

Thanks yer!

Cupcakes - Kak Nad


Vanilla & Pandan Cupcakes (50pcs)

Repeat order dari Kak Nad, kali ni cupcakes kosong perisa pandan & vanilla untuk birthday party Amani. TQ!