Pages

Sunday, December 27, 2009

Rayyan Adha III


Blueberry Cheese Cake with Spiderman Theme Deco (using Edible Image) (1kg)

Maaf pada Azwa sebab ada masalah sket dgn edible image tu. Pada mulanya ok je, tapi bila dah beberapa jam, edible image atas cake ni menjadi berkedut dan warna semakin pudar disebabkan blueberry topping yangdiletakkan di bawah edible image ni. Nasib baik ada edible image lain, jadi saya berikan pada Azwa utk diletak atas kek utk cover image asal tu. Tapi Azwa kate, die just biarkan je image tu. 1st time letak edible img atas blueberry topping, so mmg x sangka jadi macam ni...tapi xpela at least lepas ni dah tahu...

Maaf byk2 to azwa atas kecacatan tu...anyway azwa kate diaorg enjoy mkn semua kek tu..Thanks a lot ye

Rayyan Adha II


Cupcakes with Spiderman & Ultraman Theme Deco ( Edible Image )
25 pcs Chocolate Cupcakes with Buttercream Frosting (Paper Cup Size M)

Merry Christmas


Rayyan Adha I


Cupcakes with Spiderman & Ultraman Theme Deco (Edible Image)
25 Carrot Cupcakes with Cream Cheese Frosting (Solo Cup Size S)

Azwa order 2 set cupcakes & 1 cake sempena majlis hari jadi anaknya, Rayyan Adha.

Thanks a lot yer :)

Miniature Cake - Sophia



4 pcs Miniature Cake (Carrot Cake) with Yellow Theme Deco

Set miniature cake order dari Sophia bersama satu kek hantaran fondant dalam entry sebelum ni. Thanks phia & husband....

Selamat Hari Jadi


Chocolate Cake with Simple Buttercream Deco (1kg)

Repeat order dari Yatie, kali ni kek birthday untuk kakaknya di Klang. Thanks yatie

Diana & Matin


Fondant Hantaran Cupcakes (Solo Cup Size M - 3 1/2oz, 9 pcs)
Chocolate Flavor

Thanks to Rosyidah :)

Wedding Hantaran Cake - Sophia


Hantaran Cake ( Chocolate Flavor ) - 1kg, Size 7 inch

Sophia dari Desa Pandan order 2 set hantaran cake untuk majlis perkahwinannya. Phia just nak nak simple cake dgn tema warna kuning untuk kedua2 set.

Thanks 2 phia & husband :). Moga perkahwinan kalian kekal hingga akhir hayat dan diberkati-Nya...

Wednesday, December 16, 2009

Sweet 22 Nik Aminah



Chocolate Cupcakes with Buttercream Frosting
Girly Theme Decoration ( 16 pcs - Solo Cup Size M 3 1/4oz)

Cupcakes kali ni order dari Hanis, Cheras untuk bestfriendnya , Nik Aminah. Hanis request girly theme deco with pink&purple theme color.

Thanks Hanis :>

Happy Anniversary Cake - Fadila

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting (1kg)

Order by Fadila for her parent's anniversary. Thanks yer :)

Cheese Cake - Amy

Simple Chocolate Cheese Cake (1kg)

My fren, Amy order simple chocolate cheesecake untuk birthday anak buahnya. Amy ni freelance photographer, so pada yg mencari photographer untuk wedding/ birthday/ event, bolehla layari laman fotopagesnya di http://jamyaj.fotopages.com.

Thanks Amy :>

Tuesday, December 15, 2009

Aiman & Amiza - Syazlen



Fondant Hantaran Cake, Chocolate Cake (1kg - Size 7 inch)

Red Theme Hantaran Cake order by Syazlen. Thanks yer syazlen

Congratulations


Blackforest Cake ( Size 8inch ) with Logo Drawing Deco

Order by Lin from Strawberry Tag for her lovely fiance and paintball team.

Thanks Lin :)

Tuesday, December 8, 2009

Green Bow Cake - Ely


Hantaran Fondant Cake with Green Bow Decoration
Chocolate Flavor Cake ( 1kg - Size 7 inch )

Fondant Bow Cake order dari sweet Ely untuk kawannya. Thanks yer Ely :)

Al-fatihah...

Assalamualaikum....2-3 minggu yang lepas saya agak sibuk dengan hal keluarga. Keadaan kesihatan ayah saya yang semakin teruk, akibat kanser yang dihidapi menyebabkan saya x berkesempatan nak update blog & reply email.

Kanser yang ayah hidapi baru dapat dikesan dalam sebulan lebih, dan ianya da sampai tahap agak kritikal....dan akhirnya ayah saya telah kembali ke Rahmatullah pada hari raya aidiladha yang lalu..sedihnya x terkata....dan 3 hari lepas tu, makcik (kakak arwah ayah) pula yang meninggal dunia....dan saya demam pula lepas tu..mungkin sebab terkejut dan sedih dengan kehilangan mereka....

dan maaf banyak2 pada yg saya lambat reply email @ belum reply, insyaAllah saya akan cuba reply secepat mungkin lepas ni...bagi yang masih x dapat reply, bolehla remind saya yer, takut ada yg ter miss...

Al-fatihah.....

Hantaran Cake - Hana



Chocolate Cake with Steam Buttercream Frosting ( Size 7 inch - 1.5kg )
Simple Floral Pattern Decoration

Very simple cake order from hana for her engagement day. She give some sample pattern for top cake (source from internet). I add more pattern around cake that match with the top side.

Thanks Hana for the order :)

Lela & Hafiez Hantaran Set



Hantaran Fondant Cupcakes, Chocolate Flavor ( 7 pcs - Solo Cup M - 3 1/4oz )
Pink + Light Red Theme Colors

Thanks to Izah for the order... :)

Adib's Birthday - Nurul




Blackforest Cake with 3D Figure Doll ( Ben10 & Gwen Theme Deco )

Repeat order untuk theme Ben10, kali ni dari Nurul - Bandar Permaisuri untuk birthday anaknya Adib. Bezanya yang ni, Ben10 berpasangan dengan kakaknya Gwen. Setiap kali buat Ben10 ni, mesti muka,rambut n size badannya berubah2...walaupon dah beberapa kali buat, still byk perlu diperbaiki.

Thanks 2 Nurul & Husband yg susah payah pickup kek kat rumah...sorry ye time tu tgh masak2

Simple MU Cake - Kak Nad



Chocolate Cake with Ganache Frosting ( Simple Manchester United Theme )

Last minit order dari Kak Nad, nasib baik time ni tgh free, rezeki kak nad la yer :). Kali ni kak nad order untuk suaminya sempena birthday yang ke -44. Kak Nad nak simple deco je dengan MU theme....kebetulan ada sikit stok logo, so, just gunakan bahan yang ada.

Thanks kak nad, jaga kandungan tu bebaik yer...