Pages

Monday, July 20, 2009

MU Fondant Cake - Ida


Manchester United Cake with Edible Image ( Chocolate Cake ) - Size 9 inch (2.5kg)
Repeat order dari Ida, kali ni hantaran cake bertemakan Manchester United untuk adiknya.
Thanks a lot ida :)

Simple Hantaran Cake - Lin

Fondant Cake ( Chocolate Flavor )

Repeat order dari Lin-Kepong, dan kali ni untuk adik lelakinya. Lin request kek yang simple je macam order sebelum ni.

Thanks Lin :>

Carrot Cupcakes - Izati

Carrot Cupcakes with Carrot Gumpaste (25 pcs - Solo Cup S )

Repeat order dari Izati...thanks yer :)

Thursday, July 9, 2009

3 Tiers Wedding Cupcakes - Azreen




3 Tiers Wedding Cupcakes (Chocolate Flavor)
Buttercream Swirl Deco ( Purple + Pink Theme Color )
Azreen order 3 tiers wedding cupcakes untuk majlis kahwinnya di Pandamaran, Klang. Gabungan pink & purple menjadi pilihan Azreen setelah melihat gambar dr internet, minta izin pada pemilik gambar ye kalau melihat swirl deco ni.
Terima kasih kepada pasangan mempelai, sedap masakan majlis kenduri tu :) . Semoga perkahwinan Azreen & Zaim berkekalan hingga ke akhir hayat...
* Thanks to my fren ida, sbb tulun hantarkan wedding cupkek ni ke Klang..dan membantu sepanjang di sana...


Ben10 Cake for Fahim



Chocolate Cake with Ganache Frosting (1kg+)
Ben10 Figure Modelling
Kak Sari, opismate lama order kek with Ben10 untuk birthday anaknya, Fahim yang ke 8tahun.
Happy Birthday to Fahim...n thanks kak sari


Dora Cupcakes - Farhah

Chocolate Cupcakes with Buttercream Frosting ( Dora Theme Decoration )
25 pcs Solo M


Order dari Farhah bersama2 dengan kek dora...Thanks

Tuesday, July 7, 2009

DORA Cake for Tg Amalin


Chocolate Sour Cream Cake with Buttercream Frosting + Dora Theme Decoration
Size 10 inch (weight 1.5kg++)
Farhah dari Bandar Tun Razak order kek dora & cupcakes untuk anaknya Tengku Amalin. Last min. order ni, tapi disebabkan masih ada slot free, saya masih ambil juga order. Alhamdulillah, sempat siapkan awal kek ni...
Terima kasih Farhah atas order ni....dan thanks juga utk Izati sbb promote cake pada kak ipar awak ni :)

Selamat Bertunang Fakhrul & Zai


Hantaran Cupcakes with Simple Buttercream Decoration
25 pcs per set ( Solo Cup Size M )
Zai dari bangsar order 2 set hantaran cupcake untuk majlis pertunangannya. Actually Zai order 1 set vanilla flavor & 1 set chocolate flavor. Tapi macamana ntah saya bole terlupa...mungkin sebab pada waktu yang sama ada 2-3 tempahan lain yang kesemuanya chocolate flavor..atau mungkin sbb x cukup tido, jadi terlupa pasal tu...Teringat pasal vanilla flavor itupon selepas Zai yang inform.
Sori banyak2 ye zai atas kesilapan flavor tu. Nanti saya sendkan vanilla cupkek tu ye later. Anyway, Slamat Bertunang pada Zai & Fakhrul..moga slamat ke jinjang pelamin....

Happy Fathers Day - Liza


Cupcakes with Football Theme ( Chocolate Flavor + Buttercream Frosting ) : 16 pcs Solo M
Liza dari cheras order cupcakes sempena Hari Bapa untuk ayahnya. Terima kasih Liza sbb susah2 datang naik teksi untuk pick up cupkek ni.
p/s : liza, pasal rumah tu jadi ke ?

Hantaran Cake - Aini


Simple Hantaran Cake (Chocolate Flavor) : 1.6kg+ - Size 8 inch
Aini request simple hantaran cake untuk majlis pertunangan adik lelakinya with yellow theme color....
Thanks to Aini for the order :)...& Slamat Bertunang untuk adiknya...

Luqman Turn One



Manggo Mousse Cake

Cake ni my sis- Kak Nana request for her lovely baby Luqman Al-Hakim yang genap berusia setahun. My sis inginkan Manggo Mousse Cake dengan itik as decoration sbb baby Luqman suka dengan itik tu. Tulisan agak comot sket sbb masa terhad, dah x sempat time tu nak cairkan coklat...huhu.

Happy Birthday Luqman, moga membesar dengan sihat n dapat jaga adik yang bakal lahir x lama lagi tu...:D.

Manggo Mousse Cake


Manggo Mousse Cake

Monday, July 6, 2009

Sharina's Cake


Garden Theme Cupcakes - Zura







Garden Theme Cupcakes - Chocolate Flavor (25 pcs - Solo M)

Zura dari Fazilzura blogspot request cupcakes with garden theme seperti dalam blog Ida. Untuk memberi sedikit kelainan, saya pelbagaikan character untuk theme garden dengan itik, katak, rabbit, itik dan edible image.

Terima kasih untuk Zura sekeluarga :)