Pages

Wednesday, January 28, 2009

Hantaran Cupcakes - Yatie




Hari Jumaat lepas, Yatie order 2 set hantaran cupcake; satu utk Yatoq (opismet) dan 1 set lagi untuk abgnya yang bakal bertunang pada hari Ahad.

Untuk hantaran cupcake abgnya, tema kaler dan designnya die x kisah asalkan simple dan dia nak cupcake dengan buttercream frosting. Disebabkan sebelum ni x pernah buat cupcake hantaran tema biru, jadi untuk set kali ni saya buat tema kaler biru + putih. Untuk bunganya, saya buat simple bunga menggunakan gumpaste dan swirl buttercream. Thanks to yatie sbb Selamat Bertunang untuk Faiz dan pasangannya.

Hantaran Cupcake - Yatoq




Pada entry yg lepas ( bulan Nov), Yati & Yatoq sponsor cupcake hantaran untuk opismet mereka - Nurul sempena majlis pertunangannya. Kali ni, Yati & Nurul pula sponsor cupcake hantaran untuk majlis pertunangan Yatoq yang berlangsung pd Sabtu lepas. Yatoq pon inginkan cupcake fondant decoration yang sama dengan hantaran cupcake Nurul. Cuma bezanya cupcake ni xde daun, dan digantikan dengan red rose + pink rose dikelilingnya.

To Yatoq, Semoga majlis pertunangan haritu berjalan lancar. Kawin nanti jgn lupe jemput aku yek ;>

Vanilla Cupcake - Nani (Sri Petaling)



Vanilla Cupcakes with Chocolate Ganache frosting (Size M - 16 cups)

Vanilla Cupcakes sempena anniversary ni di tempah oleh Nani dari Sri Petaling. Nani inginkan tema muzik seperti cupcake hasil kreativiti dari Ida ,kredit to Ida. Tema muzik dari situ tapi saya ubah sket mengikut idea sendiri. To Nani, terima kasih yer atas order tu :)

Saturday, January 17, 2009

Carrot Cake - Kak Aida



Carrot Cake (1kg - size 8')

Kak Aida (officemate) order carrot cake untuk majlis makan-makan sempena office yang bakal berpindah ke Shah Alam.

Carrot Cake


Blackforest Cake


Tuesday, January 6, 2009

Chocolate Cupcakes - Adibah



Chocolate Cupcakes with Chocolate Ganache ( 50 pcs - size S )

Repeat order dari Adibah untuk parentsnya yang baru balik dari mengerjakan Haji. Kali ni Adibah order 2 set cupcake coklat (size s) dengan tema color - purple. Decorationnya Adibah x kisah, jadi untuk set pertama saya deco dgn konsep pulang dari mengerjakan haji dan untuk set kedua konsep flora fauna. Thanks diba for the order n mesti happy kan parents da slamat pulang :)

Friday, January 2, 2009

Black Forest Cake - Nani Ukay Perdana


Ni order pertama sempena tahun 2009. Nani ( dari Ukay Perdana ) order kek blackforest pada cuti tahun baru haritu. Kek ni comel je, saiz 6'. To Nani : Thanks for the order n sori ye sbb susah payah Nani datang pickup dr jauh tu.

Blackforest Cheese Cake

Blackforest Cheese Cake ni buat untuk makan-makan je masa cuti new year haritu. Bezanya dengan kek blackforest biasa adalah krim di tengah-tengah kek yang telah digantikan dengan cream cheese.