Pages

Thursday, November 27, 2008

Figure Modelling







Last weekend pergi kelas gumpaste figure modelling kat rumah Kak Min, n sorang je yang blaja hari tu. Kelas figure modelling ni blaja cara nak buat human , animal dan hiasan kek bertemakan farmyard. Alhamdulillah, akhirnya dapat gak join kelas buat figure modelling ni, sebab memang dah lama sangat berminat nak blaja. Thanks to Kak Min sebab share ilmu dengan saya.

Sesiapa yang berminat nak blaja, bolehla check kat website Kak Min di BakingProject

Wednesday, November 26, 2008

Hantaran Cupcake - Nurul

Last week, Yati n Yatoq (btul ke ejaan ni? jgn mare ye yatoq) order hantaran cupcake untuk Nurul (opismet). Kira diaorg ni sponsor la cupcake ni...bertuah yer dapat kawan camni :D. They request cupcake dengan bunga roses with red+white+pink color combination. Let's cuci mata...





Tag - Workstation

Satu lagi tag dari kak eyna, maaf yer kak eyna lambat sket siapkan tag :

Rules:
snap work station anda
then... taruk link blog anda kat bawah gambar work station anda...
iaitu bersebelahan dengan link-link blog yang ada..
tengok contoh yang dibuat nih...
begitulah seterusnya sampai bila-bila, ok...
sekiranya tag ini berkembang... pasti akan ada banyak link-link di bawahnya...
kalau tak... terencat la dia... ha ha ha...lastly...
tolong pass tag ini pada tujuh (7) blogger lain...pass la pada siapa-siapa..
Kak Aniza / Shada / EynaJB / LovelyCakes


Tuesday, November 25, 2008

Tag - Handwriting

Tag dari Kak Intan..dah lama gak kak intan kasi tag ni, maaf la sebab sibuk sket, ni baru ada kesempatan siapkan tag ni...

1. Your name/username:
2. Left handed or right handed:

I'm left handed...kesukaran jadi left handed ni bila belajar skill cam teknik jahitan or kek esp buat bunga, sume cikgu tangan kanan...jadi cikgu penin nak ajar org yang kidal ni..hehe


3. Favorite letter to right:Rasanya la E...

4. Least favorite letter to right:
5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy cat"Ikut kak intan la..tukar ke cat...:)



Ok kak intan, keje sekolah da siap..dan thanks for the award tu. Rasanya lom layak nak dpt award best blogger tu..sbb kadang2 lambat n x update blog ni dan info pon masih x byk untuk dishare...anyway, terima kasih banyak2 yer :)

Monday, November 10, 2008

Fondant Cupcake


Cupcakes




Mini cupcakes